maanantai 30. marraskuuta 2015

Esittelyssä UHKA MEDIASTA -produktion ohjaaja Laura Häkkinen


 

Esittelyssä:  UHKA MEDIASTA- produktion ohjaaja Laura Häkkinen.

 

Siperian nuorisoteatterin ohjaajana UHKA MEDIASTA- produktiossa Kulttuuriklubi Väristyksellä toimii 37-vuotias teatteri-ilmaisun ohjaaja, FM, Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen puheenjohtaja, sekä teatterin ja draaman tutkimuksen maisteriopiskelija Laura Häkkinen.

 

   Häkkinen on työskennellyt mm. Turun kaupunginteatterissa näyttelijänä, sekä ohjannut ja käsikirjoittanut osion Turun kaupunginteatterin ja TEHDAS Teatterin esitysproduktioon; AUKILE 2004. Hän on toiminut ohjaajana, käsikirjoittajana,

koreografina ja näyttelijänä mm. turkulaisessa ammattiteatterissa TEHDAS Teatterissa.

 

    Jyväskylän seudulla Häkkinen on opettanut teatteria ja näyttelemistä kaiken ikäisille mm. Jyväskylän Kulttuuriaitalla,  Irrottamo-ryhmässä, Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksellä ja Jyväskylän Yliopiston kulttuuritoimikunnalla. Lisäksi hän on toiminut vierailevana opettajana mm. Teatterikorkeakoulussa.

 

    Häkkisen suurimpia ohjaus- ja käsikirjoitustöitä ovat olleet Vampyyrien Perässä...?! (2006, TEHDAS Teatteri/Hirvifarmarit), osio ja videoprojisointien ohjaus esityksestä AUKILE 2004 (Turun Kaupunginteatteri/TEHDAS Teatteri), Sotilaspastori (2004, Iholla ry/TEHDAS Teatteri), sekä Riihipiru (2003, Turun Taideakatemia).

 

    Häkkisen ohjaus ja käsikirjoitus, Sotilaspastori kertoi tositarinan nuoren natsisotilaan viimeisestä yöstä Stalingradissa. Esitys voitti Pieksämäen monologimaratonin vuonna 2005. Raati kuvasi sitä teatteriteoksi, joka tulisi esittää kaikilla Suomen yläasteilla.

 

   Näyttämöltä Häkkisen voi tänä syksynä bongata pääroolista Aino Martiskaisen Kansannäyttämölle kirjoittamasta ja ohjaamasta kantaesityksestä, Narttujuttu, ensi-ilta 30.10.2015.

 

Harrastukset: Kendomiekkailu, lenkkeily, tanssiminen, lukeminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti