tiistai 8. joulukuuta 2015

Ryhmähenkeä Uhkassa

Edellisessä postauksessa työryhmäläiset tunnelmoivat materiaalin tuottamista, nyt keskiössä on vuorostaan ryhmän ja yhdessä tekemisen merkitys. Tällaisia ajatuksia yhteisöllisyys herätti:

"Kun lähdin tähän proggikseen mukaan, en tuntenut juuri ketään, ja nyt tässä vaiheessa tuntuu hassulta, koska niin monesta ryhmäläisestä on tullut uusia mukavia tuttavuuksia, joiden kanssa haluaisin muutenkin viettää aikaa. Se on aika jees."

"Ryhmän muodostuminen projektiin ei ehkä ollut kaikista otollisin ryhmähengen tai tutustumisen kannalta. Aluksi ryhmässä oli paljon porukkaa, joka jätti jossain kohtaa homman kesken eikä ilmestynyt harjoituksiin enää. Välillä mukaan taas tuli uutta jengiä, joka katosi yhtä pian kuin oli ilmestynytkin. Jossain vaiheessa osa uudesta porukasta tuli jäädäkseen. Muotoutui lopullinen ryhmä.

Kun lopullinen ryhmä oli kasassa, oli prosessi siinä vaiheessa, ettei tutustumiseen ollut paljon aikaa. Jotenkin siinäkin kuitenkin onnistuttiin ja ainakin omasta mielestäni ryhmähenki on yllättävän hyvä. Toki paremminkin voisi tässä vaiheessa toisensa tuntea, mutta kyllähän tässä vielä ehtii ja ryhmä muovautuu koko ajan tiiviimmäksi ensembleksi."

"Harjoitukset ovat olleet pitkiä, mutta mukavia ja ilmapiiri on mainio sekä huumorintajua riittää. Siinä vaiheessa, kun alettiin harjoittelemaan esitystä, inoto esiintymiseen nousi äärimmilleen. Yleisölle on mukava esiintyä.

Ryhmäprosessi on toiminut varsin tyydyttävästi ja ollaan monesti oltu yhteisymmärryksessä. Yhteistiimi siis toimii. On ilo olla tässä projektissa mukana. Kaikille on riittänyt oma osuutensa projektin eteen."


"Yhdessä tekeminen vaatii ryhmähenkeä. Tässä tapauksessa meillä ei kuitenkaan ollut juuri aikaa ryhmäytymiseen, vaan oli heti lähdettävä suoraan tekemään. En kuitenkaan missään tilanteessa kokenut sitä ahdistavana."

"Uhka-treeneihin on aina ollut helppo tulla ja ryhmässä vallitsee mielestäni kannustava ja kaikki huomioonottava ilmapiiri. Ryhmäytyminen on kuitenkin ollut haastavaa, sillä porukkaan on tullut lisää väkeä pitkin matkaa samalla, kun joitain on jäänyt pois. Nyt olemme joka tapauksessa menossa joukkona kohti yhteistä tavoitetta ja yhteistyö toimii. Olen löytänyt ryhmästä ihmisiä, joiden kanssa haluan ilman muuta tehdä töitä jatkossakin!"

"Sulautumiseni ryhmään kävi yllättävän kivuttomasti, vaikka tulin vasta silloin, kun teksti oli jo mustaa valkoisella. Pääsin heti käsiksi ryhmän henkeen ja heittäytyminen oli helppoa. Teksti ja näytelmä itsessään tuntui aluksi absurdilta, mutta kerta kerralta se aukeni enemmän. Tämä on ensimmäinen projektini Veturitalleilla ja ryhmä tuntuu sopivan tilaan todella hyvin. Ryhmän koosta huolimatta se on jo hyvin tiivis ja viihtyisä."


Kuva:Laura Häkkinen
"Olen huomannut, että parhaat ja samanhenkisimmät ihmiset löytää teatterista. Teatteri on taidemuoto, joka vaatii tekijöiltään täydellistä avoimmuutta, ehkä juuri siksi sen parissa on niin helppo tutustua uusiin ihmisiin. 

Minusta on ollut ihanaa saada Uhkan kautta uusia ystäviä, tästä porukasta on muodostunut minulle todella tärkeä. Ajoittain koin ongelmaksi sen, että uusia tyyppejä tuli ja meni myöhäisessäkin vaiheessa. Kaikesta huolimatta meistä on kasvanut tiivis ja hyvähenkinen porukka. Olen todella kiitollinen tästä projektista."

"Tästä pienestä porukasta on tullut todella tiivis lyhyessä ajassa. Heidän kanssa on ollut todella mukava tehdä teatteria. Tänäänkin viimeksi mietin, että miten näin eri tilanteista ja elämänpiireistä tulevat ihmiset ovat muodostaneet toimivan ryhmän. Yhteinen päämäärä vaikuttaa kyllä aika paljon asiaan. Ketään ei tarvitse pelätä ja heistä on tullut minulle hyviä kavereita. Se on vapauttavaa tutustua uusiin ihmisiin. Onneksi tällainen proggis tuli ja tehtiin. Jee!"

"Teatteri on tosi yhteisöllinen harrastus. Sitä on omasta edistymisestään vastuussa koko prosessille ja koko ryhmälle ja saa ryhmältä myös tukea."

"Ryhmä on kasautunut pikkuhiljaa, kun porukkaa on ripottain tippunut mukaan. Kivaa on ollu."

"Tässä pisteessä, kun nyt on enää hetki ensi-iltaan, minusta tuntuu, että meistä on tullut ryhmä. Ryhmäytyminen ei ole ollut mikään helppo prosessi, sillä porukkaa on valunut mukaan ripotellen prosessin eri vaiheissa. Tämä on mielestäni hidastanut ryhmäytymisprosessissa. Olen kokenut tämän raskaaksi. Ryhmäytyminen on ikään kuin pitänyt tehdä useaan kertaan. Mutta nyt fiilis on hyvä ja porukka on täynnä aivan mahtavia tyyppejä!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti